Sportsskader

"Av for pokker, nu er chancen for at gennemføre maraton om 2 måneder udelukket" 
- Eller er den? 

Ofte får jeg klienter i klinikken, som under deres træning til et løb/ konkurrence, har fået en pludselig opstået skade. Der kan ligge mange og væsentlige ting til grunde. Stress af kroppen er oftest hovedårsagen. Men kan også ligge fejlernæring, mangel på mineraler, forkert brug af udstyr, slidte sko, og meget andet til grunde. 

Zoneterapi kan sagtens bruges som supplement til træning. Igennem årene har jeg haft især mange løbere igennem på min briks. Men også trithaleter (endda en dobbelt ironman). Som alle har haft stor glæde af at kombinere behandlingen ind i deres træning. 

Ofte kan det være en årsag, som man har overset, mangler i kosten eller måske endda forkert kost. Selvfølgelig kan det også være skoene, som har udtjent deres kilometer, men så sladrer fødderne som regel også om den sag. 

Hvilken behandling bruger jeg ved sportskader? 

Typisk ser jeg sportskader meget akut. Det være sig fra et slag, eller en pludselig opstået skade/ smerte. 
Zoneterapien udfører jeg næsten altid med salve fra Reckeweg. R30 er en salve med arnika og mentol. Bruges i andre lande som værende smertelindrende og genopbyggende. Om det har en virkning må jeg ikke gøre mig klog på. Men jeg bruger salven til behandlingen. 

Zoneterapi bygger på teorien om at alle zoner er spejlet ned i fødderne. Dvs jeg finder zonerne som passer til det område hvor skaden er sket. Samt de omkringliggende områder. 
Behandler næsten altid ryggen sammen med skaden, eftersom vores nervesystem udspringer fra ryggen.  

Sammen finder vi frem til det rette behandlingsforløb. I nogle tilfælde, hvis der er kort tid til løb/ konkurrencen. Kan jeg finde på at dele behandlingerne op i kortere tid, og kortere interval. Så vi behandler ofte. For kun at fokusere på skaden, frem for at behandlere hele kroppen. Anbefaler dog altid at man tænke krop, når man tænker skade. Hvor stammer skaden fra, kan være både fysisk og psykisk (hvis ikke begge dele) ? 

Har igennem årene haft rigtig mange sportsskader, det har resulteret i en pæn samling af husråd, som jeg gerne deler når det er relevant.
Ex.
En forstuvet fod kan nogle gange dulmes ved at tage en plastikpose rundt om foden, tape den og hæve foden i nogle timer. 
Bukkehornsfrø knust blandet med en anelse kogende vand, kan påsmøres ved betændelsestilstand i led.
Ingen garanti. Men mange klienter har prøvet det og været glade for det. Man vil gøre meget, hvis man er presset på tid.