Stress hos spædbørn


Hvad gør jeg når jeg får baby i klinikken med disse symptomer? 
I klinikken tjekker jeg altid hele rygsøjlen på spædbørn, er der skævhed, spænding, myoser m.m. 
Jeg tjekker maven igennem, og sikrer mig at alt er blødt og fint. 

Ved uforklarlige årsager til gråd bruger jeg ofte lang tid på at mærke hele kroppen igennem ved første besøg. 

Stress kan påvirke hele kroppen. Årsagen til stress kan være svær at finde. Det kan være en fysisk men også psykisk tilstand. Spædbørn mærker deres omgivelser, så også stress i familien/ hjemmet kan påvirke.  

Med zoneterapien arbejder jeg gennem rygsøjlen og ud i hele kroppen. Fordøjelse (både fysisk og psykisk fordøjer vi). Og forhører mig oftest om fødslen. 
Kan der ligge oplevelser som der skal tages hånd om. 

Ofte giver jeg nogle zoner med hjem så forældrene selv kan arbejde videre ind til vi ses igen. 

På forhånd kan jeg aldrig vurdere hvor mange behandlinger der er brug for. I nogle situationer kan 1 behandling være nok, for andre 3. Nogle gange er der bedring den ene gang og den næste dukker der en ny situation op. 
Men jeg sætter en ære i at være ærlig, jeg bruger meget gerne mit netværk af andre behandlere hvis jeg mener at dette kan være med til at forkorte eller mildne symptomerne på den lange bane. 
 
Mor & Baby behandling
Nogle gange vil jeg foreslå at bruge symbiosen mellem mor og baby. Behandling på moderens fødder, evt samtidig med amning. Min erfaring er at det kan bringe familien tættere. Jeg har ikke evidens for denne metode, men får oftest tilbagemelding at der sker lige så meget hos baby, som ved en babybehandling. Måske netop fordi baby mærker mors bekymringer, stress og søvnmangel i hverdagen, og dermed også hvis mor bliver beroliget med zoneterapi. 

Stress
Hverdagen kan være hård fordøjelse for både store og små. Fødselsoplevelsen kan sidde i kroppen længe. 
Presset fra omverden. Mange vil gerne møde den lille nye skønhed. Bedsteforældrene venter på at få lov til at køre ture med barnevognen. 
Meget kan skabe stress (hos både baby, ældre søskende & forældre). 

Stress påvirker vores krop. Binyrerne kommer på overarbejde, og stress hormoner påvirker hele vores system. 

Fordøjelse og søvn påvirkes - og så er der en ond cirkel. 

Husk at en baby ikke kan sige fra med ord. Kun med gråd. Græder baby er der altid en årsag, selvom den kan være svær at finde. Nogle vil gå i sig selv forholdsvis hurtigt (ex i forbindelse med udvikling/ tigerspring), andre har brug for lidt hjælp til at løsne. 

Venner, familie, bedsteforældre må vente til det bliver deres tur. Ingen har forpligtelse til at dele livet før vi er klar. Også selvom dagene op til fødslen er fyldt med spørgsmålet "er der mon sket noget" 

Alle kan blive påvirket af stress. Vi mærker når vores nærmeste er stressede. Hvorfor baby også kan mærke hvis mor & far er stressede. 

Alt sammen helt normalt - men det gør ikke følelserne lettere. 

Sørg for et godt indeklima. Skru forventningerne til din indsats helt i bund. Mærk situationen gennem din mave (ej gennem google). Spil evt. Musicure musik eller lign. Det beroliger både baby OG forældrenes nervesystem. 
Snak med din jordemoder hvis du har behov for at tale fødslen igennem. Snak med sundhedsplejersken hvis du synes det hele er hårdt (jeg har endnu ikke mødt forældre som ikke syntes starten på babyliv var hårdt). 

Og så vær stolt. Vær stolt af det du gør, frem for at se fejl og mangler. Vasketøjet må gerne ligge i bunker, der må gerne være gylp på dit joggingtøj. Det hele er faktisk helt ok, og dagene kommer naturligt en dag af gangen. 
Det er ikke noget must at man skal gå til hverken babysvøm, rytmik eller andet. Og er overskuddet der, kan det komme senere. Stress påvirker hele familien også baby, og det kan være årsag ved kolik (læs mere om kolik). Så skru helt ned og forkæl jer alle med ro. 


Læs mere om nogle af de situationer hvor man kan behandle med zoneterapi