Urtenaise med vilde urter

Loven er enkel, du må sanke det du kan have i din hat... Men er ret sikker på at du godt kan finde en haveejer som bliver lykkelig hvis du afhjælper dem mere end en skålfuld skvalderkål. 

Urtenaise

Lidt skvalderkål
Lidt brændenælde skud 
Lidt ramsløg
1 dl soyamælk
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1½ dl smagsneutral olie (koldpresset)
salt 
hvid peber

Sådan gør du

Skyld dine urter grundigt. Hæld kogende vand over dine brændenældeskud (så brænder de ikke mere), lad dem kun lige stå et øjeblik til de ændrer farven. 
Blend urterne til de har en fin konsistens.

Soyamælk, sennep, citronsaft, eddike, salt og peber får en tur i stavblenderen, olien kommer i løbende, blend i til du har den rette mayo-konsistens. Kom et par skefulde pesto i din mayo som nu er blevet til en Urtenaise. 

Dem som griner af os som spiser ukrudt, er dem som selv bliver snydt i sidste ende. Det er sundt, det smager skønt og så er det sjovt at bruge sit ukrudt til noget som er så smagsfyldt.

Retur til opskrifter