Nogle haveelskere forbander dem, vi andre elsker dem.
Brændenældeskud vælter i øjeblikket op af jorden, brug dem. Det er små vitaminpiller, blot i den friske udgave.
Brændenældepesto m ramsløg

Sådan gør du:
3 håndfulde brændenældeskud
10 ramsløgblade
½ dl god olivenolie (mere hvis nødvendigt)
20 g parmesan eller anden fast laktosefri ost
20 g pinjekerner
Salt efter smag

Pluk dine brændenældeskud med handsker. Skyld dem i koldt vand, hæld vandet fra.
Hæld kogende vand over, lad dem stå i 1-2 minutter.

Brændenælderne hældes (uden vand) i en blender, sammen med de øvrige ingredienser. Blend til ønsket konsistens, her kan vi godt lide den lidt grov.

Pestoen kan spises som pynt på frokosten, i en god pastaret, som tilbehør til middagen eller blot en som vitaminrig dip.

(opskriften er opdateret maj 2016)

Velbekomme