Havreknæk/ knækbrød uden gluten og laktose

Knækbrød til brug morgen - middag -aften, eller som en snack døgnet rundt.
200 g havregryn (glutenfri)
100 g hørfrø
7 dl vand
2 dl soyamælk
5 spsk olivenolie
1½ tsk salt (eller efter smag)

Sådan gør du

Havregryn, hørfrø, soyamælk, olie og salt koges i en gryde. Vandet tilføres lidt efter lidt. Grøden skal koge til en lind klistret masse (5-10 minutter) pas på den ikke koger på.

Lad grøden hvile til den er håndvarm, eller til havren har sluppet stivelsen (til grøden er godt klistret)

Grøden fordeles på 4 bageplader (brug bagepapir), grøden fordeles ud til kanterne med bagsiden af en grydeske, som du dypper i koldt vand mellem strøgene. På den måde kan du få dejen helt ud til kanterne og i et papir-tyndt lag.

Bages ved 160° i ca 60 min. hold øje til de er sprøde. 

Ønskes 4 kantede stykker, tages bagepladen ud efter 15 min og "skæres" for med en pizzaskærer. Så kan brødene efter endt bagetid knækkes i stykker.

Retur til opskrifter