Hvedeknopper uden gluten og laktose

Ca 16 hveder
250 g rismelHveder
100 g majsstivelse
100 g hirsemel
35 g loppefrøskaller
1 spsk kokossukker
½ tsk kardemomme
1 drys salt
5 dl soyadrik
100 g smør
3 æg
25 g gær (eller 1 dl surdej)
evt mel til at rulle bollerne i

Sådan gør du

Soya og smør lunes, omrøring undervejs så smøret smelter uden at mælken bliver for varm. Lad det stå til det er håndvarmt, findel gæren og rør den ud i væsken (hvis du bruger surdej skal det blot i dejen, ikke i den varme væske).
I en skål blades alle tørvarer, rør godt rundt. Hæld væsken op i melblandingen og rør grundigt, enten med piskeris eller håndmixer, til dejen er glat og fin. 
Hæver 45 min et lunt sted, evt i ovnen ved 40-50 °
Hvis du bruger surdej lad den endelig stå på køkkenbordet hen over dagen. 

Nu skal du samle dejen, skær den op til boller og læg dem i en høj brændepande foret med bagepapir. Bollerne skal ligge forholdsvis tæt. 

Hæves 45 min i en lun ovn ca 50 °

Bages ved 200 ° ca 25-30 minutter, ovnen må ikke åbnes de første 15 min, de er færdige når de begynder at få en let sprød overflade. Vend dem og mærk bunden som også skal være begyndende sprød. Er den stadig blød skal de have lidt mere.

Retur til opskrifter