Hvedeknopper uden gluten og laktose

Ca 16 hveder
250 g rismelHveder
100 g majsstivelse
100 g doves selvhævende mel
1 spsk loppefrøskaller
1 spsk kokossukker
½ tsk kardemomme
1 drys salt
5 dl soyadrik
100 g smør
3 æg
25 g gær
150 g rismel til at rulle bollerne i

Sådan gør du

Soya og smør lunes, omrøring undervejs så smøret smelter uden at mælken bliver for varm. Lad det stå til det er håndvarmt, findel gæren og rør den ud i væsken. 
I en skål blades alle tørvarer, rør godt rundt. Hæld væsken op i melblandingen og rør grundigt, enten med piskeris eller håndmixer, til dejen er glat og fin. Dejen er lind.
Hæver 45 min et lunt sted, evt i ovnen ved 40-50 °

Drys rismel på bordet, hæld den hævede dej ud i melet og vend den rundt så den langsomt bliver til at arbejde med. Brug med indtil du kan arbejde med dejen. Rul dejen i en pølse og skær den op til boller og læg dem i en høj brændepande foret med bagepapir. Bollerne skal ligge forholdsvis tæt. 

Hæves 45 min i en lun ovn ca 50 °

Bages ved 200 ° ca 25-30 minutter, ovnen må ikke åbnes de første 15 min, de er færdige når de begynder at få en let sprød overflade. Vend dem og mærk bunden som også skal være begyndende sprød. Er den stadig blød skal de have lidt mere.

Retur til opskrifter