Brunkager


250 g smør eller vegansk blok
250 g rørsukker
125 g lys sirup (vær opmærksom på der kan være gluten i sirup)
½ tsk stødt nelliker
3 tsk kanel
200 g mandler (smuttes og deles i 2 portioner)
225 g  rismel fuldkorn
100 g boghvedemel
75 g majsstivelse
½ tsk natron

Sådan gør du


Smør, sukker og sirup hældes i en gryde. Smeltes ved svag varme, tages af lige ved de første små bobler. 
Nelliker og kanel iblandes - massen sættes til afkøling. 

Halvdelen af mandlerne hakkes meget fint.

Den anden halvdel hakkes groft.

Mel, majsstivelse, natron og de fine mandler. Røres godt og tilsættes sukkermassen, samt de grove mandler. Røres godt. 

Køl ned til du kan arbejde med dejen, hældes ud på bordet, formes til tykke pølser på tykkelse med en golfbold.
(Jo koldere dejen er jo mere fast bliver den). 

Lægges i køleskabet, natten over. Eller i fryseren 30 min.
Skæres her efter i tynde skiver, ca 1 mm. brug gerne en skarp kniv.

Småkagerne bages ved 180* i 7-10 minutter  
Hold øje det går pludselig stærkt