Brunkager


250 g smør laktosefri
250 g rørsukker
125 g lys sirup (vær opmærksom på der kan være gluten i sirup)
½ tsk stødt nelliker
2 tsk kanel
200 g mandler (smuttes og deles i 2 portioner)
400 g  rismel fuldkorn
10 g potaske

Sådan gør du


Smør, sukker og sirup hældes i en gryde. Smeltes ved svag varme, tages af lige ved de første små bobler. 
Nelliker og kanel iblandes - massen sættes til afkøling. 

Halvdelen af mandlerne hakkes meget fint.

Den anden halvdel hakkes groft.

Potaske opløses i ganske lidt vand, blandes her efter med mel og de fine mandler. Røres godt og tilsættes sukkermassen, samt de grove mandler. Røres godt. 

Hældes ud på bordet, formes til tykke pølser på tykkelse med en golfbold (massen er meget fedtet). 

Lægges i fryseren ca 45 min. 
Skæres her efter i tynde skiver, ca 1 mm. brug gerne en skarp kniv.

Småkagerne bages ved 180* i 7-10 minutter